Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

De vernieuwde website van de gemeente Amstelveen en Aalsmeer zijn live!

Deze week hebben de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer haar vernieuwde website gelanceerd.

Deze week hebben de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer haar vernieuwde website gelanceerd. Uitgangspunten voor de nieuwe website zijn gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en eigentijds, zodat inwoners en ondernemers beter, sneller en makkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben.

Jeroen Brandes (PvdA), wethouder ICT: “We leven in een tijd waarin inwoners en ondernemers in toenemende mate zaken digitaal willen regelen. De website is ons belangrijkste communicatiekanaal, maar ook een platform waar inwoners in de toekomst steeds meer zaken digitaal kunnen afhandelen.”

Nieuwe website Amstelveen

Foto: Wethouder Jeroen Brandes en burgemeester Bas Eenhoorn (tevens Nationaal Commissaris Digitale Overheid) bekijken de nieuwe website. Bron: www.amstelveen.nl

Brein heeft in samenwerking met de gemeente Amstelveen het afgelopen jaar hard gewerkt aan het bouwen en inrichten van de nieuwe website binnen het InProces Zaaksysteem. De nieuwe site is veel compacter en daardoor overzichtelijker. Daarbij is de site zo ingericht dat de meest gezochte producten en diensten via icoontjes op de homepage snel en eenvoudig te vinden zijn en in de toekomst voor een groot deel online geregeld kunnen worden. Ook heeft de nieuwe website een betere zoekfunctie en is de site te gebruiken op alle mobiele apparaten.

Daarbij heeft de gemeente bij de opzet van de nieuwe website ook de inwoners en ondernemers betrokken. Ze hebben meegedacht over hoe de gemeente de website het beste kon inrichten en vormgeven. Dat heeft waardevolle input opgeleverd wat heeft geresulteerd in een prachtige nieuwe website.

Bekijk de vernieuwde website op www.amstelveen.nl en www.aalsmeer.nl

monitor_widescreen_amstelveen

Nieuws